Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Bryce Canyon N.P. (Panguitch)

Op ongeveer een half uur rijden verwijderd van het Bryce Canyon N.P. Overnachting in Panguitch is gemakkelijk gezien de gunstige ligging tot het park.

Het in 1928 gecreëerde Bryce Canyon National Park ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Het dankt zijn naam aan de Mormoonse familie Bryce, die er tussen 1875 en 1880 woonden.

Bryce Canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amphi-theaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. In de amphitheaters staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood. Deze rotspartijen (hoodoos genaamd) zijn door erosie ontstaan.

Bryce Canyon heeft maar één toegang, aan de noordzijde. Rijd via de UT-12, en neem daar de afslag UT-63. Via de UT-63 kom je na 3 mijl (5 km) bij de ingang van het park.

Alle uitkijkpunten liggen aan dezelfde kant van de weg. Het is daarom het handigst als je eerst helemaal doorrijdt tot het einde van het park, en pas op de terugweg stopt bij de uitkijkpunten. Je kunt dan steeds aan de rechterkant van de weg parkeren. Het mooiste gedeelte van Bryce Canyon ligt helemaal vooraan (het Bryce Amphitheater). Als je weinig tijd hebt, kun je het beste alleen dit gedeelte bezoeken. Trailers mogen alleen het park in als gebruik wordt gemaakt van een van de campings, en mogen ook dan niet verder dan Sunset Campground (ter hoogte van het Bryce Amphitheater). De uitkijkpunten zijn mooi, maar de beste manier om het park goed te ervaren is een afdaling in de canyon zelf.

Bryce Canyon ligt ongeveer 2.700 meter boven zeeniveau, en daarom is het hier meestal veel minder warm dan in de lager gelegen gebieden in Utah.
Tijdens de winter is het erg koud (incidenteel tot -30° Celcius), maar vaak wel bijzonder helder. Van oktober tot april is de kans op sneeuw zeer groot; de wegen naar de viewpoints worden sneeuwvrij gehouden, maar de wandelpaden zijn vaak wel afgesloten.
Het weer tijdens de lente is erg onvoorspelbaar. Overdag kan de temperatuur heel aangenaam zijn, maar je kan ook nog te maken krijgen met sneeuwstormen. ’s Nachts vriest het meestal nog.
Juli is de warmste maand, overdag wordt het gemiddeld 28° Celcius, ’s nachts koelt het af tot onder 10° Celcius. In juli en augustus heb je ’s avonds veel kans op thunderstorms.
Tijdens de herfst is het meestal heel zonnig en helder, dit is dan ook een erg mooie tijd om het park te bezoeken. ’s Nachts ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Er zijn twee campings in het park zelf: North Campground en Sunset Campground.
Net buiten het park kan je ook twee campings vinden: Ruby's Inn Campground en Bryce Canyon Pines.