Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 1)
Contact formulier contact
0562 - 449797 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0562 - 449797 (optie 1)
  • usa001.jpg

DATUM BLOGBERICHT: 17 MAART 2022

Auteur: Christian Jabor


HOE ZIET MIJN AMERIKA VAKANTIE IN 2022 ERUIT?


Na een periode van 2 jaar van grote onzekerheid is de wereld weer langzaam aan het opengaan en kunnen we nu weer iets verder vooruitkijken. Sinds november 2021 voeren we weer reizen uit naar Amerika. De afgelopen maanden hebben we dan ook weer veel reizigers naar Amerika mogen brengen, daarnaast heeft ook al een deel van ons team weer voet op Amerikaanse bodem mogen zetten.

Nog meer goed nieuws is ook dat er steeds meer restricties worden opgeheven; zo zal o.a. per 23 maart a.s. de verplichting om te testen voor de terugreis worden opgeheven. Er staat ons dus eigenlijk niets meer in de weg om voor u een mooie en plezierige vakantie te organiseren.

We ervaren echter dat er nog wel veel vragen zijn bij onze reizigers. Vandaar dit bericht met veel belangrijke informatie over reizen in 2022 naar de Verenigde Staten.

De belangrijkste vraag die ons het meest wordt gesteld, gaat over de inreisvoorwaarden van Amerika, waar u op dit moment nog rekening mee dient te houden. We zetten dit graag voor u op een rijtje:

1) Iedereen vanaf 18 jaar moet volledig gevaccineerd zijn om toegang te krijgen tot Amerika. De laatste prik minimaal 14 dagen voor binnenkomst en de vaccins moeten door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) goedgekeurd zijn. Klik HIER voor een overzicht van de vaccins die door Amerika worden geaccepteerd. Een booster is niet noodzakelijk. Let op: ook als u Corona heeft gehad, moet u volledig gevaccineerd zijn. 

2) Iedereen vanaf 2 jaar moet een negatief COVID-19-testresultaat laten zien (dit kan zowel een Antigeen als een PCR-test zijn), dat niet ouder is dan 1 dag voor vertrek. Klik HIER voor de officiële testpartner van de ANVR, u kunt hier uw benodigde test tegen een sterk gereduceerd tarief boeken.

3) Vergeet niet uw toeristenvisum te regelen, de zgn. ESTA toestemming. Klik HIER voor het aanvragen ervan.

Zoals u hierboven kunt lezen zijn er op dit moment voor kinderen t/m 17 jaar geen vaccinatie-vereisten. Houdt u er wel rekening mee dat lokaal de regels ten aanzien van niet-gevaccineerde kinderen kunnen verschillen. 

Boekt u een reis via ons dan ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide informatie over de maatregelen die op dat moment (nog) van toepassing zijn. Ook ontvangt u dan exacte informatie over hoe u precies uw Engelstalig vaccinatiebewijs kunt downloaden.

Een andere vraag die wij vaak krijgen gaat over de kwestie hoe men in Amerika omgaat met een reiziger die recentelijk corona heeft gehad? Ten eerste moet u ten allen tijden volledig gevaccineerd zijn. In het geval dat u ondanks de volledige vaccinatie en na herstel van een coronabesmetting toch nog positief test, dan heeft u een herstelbewijs nodig. Dit moet een Engelstalige brief zijn van een erkende zorgverlener, bijvoorbeeld uw huisarts, waarin staat vermeld dat u toestemming heeft om te reizen. De positieve test en deze brief vormen dan samen uw 'documentation of recovery'. Wilt u meer lezen over deze 'documentation of recovery', klik dan HIER.

Test u vlak voor uw vertrek onverwacht positief, dan kunt u uiteraard niet op reis. Zowel de standaard annuleringsverzekering als de Allrisk-annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen bieden dan dekking voor het annuleren van een nog te beginnen reis, omdat u zelf of uw reisgenoot corona heeft. Ongeacht of u wel of geen klachten heeft. Uiteraard moet dit aantoonbaar zijn vastgesteld middels een PCR-test of Antigeen-test. Heeft u niet via ons een annuleringsverzekering afgesloten, controleer dan zelf de voorwaarden met uw eigen verzekeringsmaatschappij waar u uw annuleringsverzekering heeft ondergebracht.

Ook is er BELANGRIJK NIEUWS te melden voor een aantal Nationale Parken in Amerika (zoals Yosemite & Arches N.P.). Kort geleden is er besloten dat men een toegangsbewijs moet hebben om toegang te krijgen tot de Nationale Parken. Heeft u dus een autoreis geboekt, dan is het noodzakelijk om vooraf uw toegangsbewijs te boeken. Zo moet u bv. voor Yosemite NP bij bezoek tussen 20 mei en 30 september a.s. verplicht een toegangsticket boeken. Vanaf 23 maart a.s. wordt de verkoop voor Yosemite open gezet en wij verwachten dat de voorverkoop-tickets snel zullen opraken. U dient dit zelf te reserveren, helaas laten de regels van NPS (= National Park Service) het niet toe om dit door ons te laten doen.

Klik HIER voor het laatste nieuws over de Nationale Parken in Amerika. Op deze pagina worden alle veranderingen en toevoegingen met regelmaat bijgehouden. Controleer dus voordat u naar Amerika vertrekt regelmatig deze pagina om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen. Het is namelijk mogelijk dat de komende tijd nog meer parken bijkomen waar vooraf moet worden gereserveerd om toegang te krijgen. Heeft u een groepsreis geboekt, dan hoeft u verder géén actie te ondernemen.

Ten slotte krijgen wij veel vragen over het dagelijks leven in Amerika ná deze Covid-periode. Is er veel veranderd? Eigenlijk verschilt het niet zoveel met de situatie zoals die nu is in Europa en ook in Nederland. Net als in Europa zijn ook in Amerika de effecten ervan zichtbaar. Net als bij ons is er een personeelstekort, zeker in de toeristenindustrie. Dit kan zich uiten in een service level dat (nog) niet optimaal is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat pendeldiensten en/of shuttletransfers, of bijvoorbeeld de gratis ontbijtjes (nog) niet gefaciliteerd kunnen worden. Uiteraard houden wij dit voor u in de gaten. Indien wij door de verschillende leveranciers en partners op de hoogte worden gesteld van wijzigingen, zullen wij deze zo snel en adequaat mogelijk delen met onze klanten. Het belangrijkste is om te beseffen dat 2022 een jaar van verandering zal zijn en dat wij er alles aan zullen doen om u een zo goed mogelijke vakantie te laten beleven in Amerika. Met een beetje geduld en begrip voor deze “nieuwe wereld” staat u een onvergetelijke reis te wachten.

Rest ons u alvast een hele mooie reis naar Amerika te wensen.