Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 1)
Contact formuliercontact
0562 - 449797 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0562 - 449797 (optie 1)
Glacier Bay National Park
Glacier Bay National Park -
Nergens in Alaska zijn de gletsjers zo machtig als in deze ruim 100 km diepe baai waar elf gletsjers actief zijn. Enorme brokken ijs kalven af en storten met veel lawaai in het water. Dit spectaculaire verschijnsel is één van de hoofdattracties van ...Lees meerGlacier Bay. Op de ronddrijvende ijsbergen strekken zich de zeehonden en zeeleeuwen uit om heerlijk uit te rusten in het zonnetje en af en toe zwemmen indrukwekkende bultrugwalvissen voorbij. Langs de oevers struinen vaak beren op zoek naar voedsel en in de hoge bomen kijken witkop zeearenden streng op u neer.

Op de ronddrijvende ijsbergen strekken zich de zeehonden en zeeleeuwen uit om heerlijk uit te rusten in een warm zonnetje. Langs de oevers struinen vaak beren op zoek naar voedsel en in de hoge bomen kijken bald eagles streng op u neer. Ook de aanwezigheid van verschillende soorten walvissen waaronder de indrukwekkende bultrugwalvis is zeer indrukwekkend. Hun unieke manier van voeden door middel van ‘bubble netting’ is hier te aanschouwen.

Glacier Bay is een gebied dat alleen per vliegtuig of boot te bereiken is. Mede daardoor is de overweldigende natuur hier nog puur en ongerept. Vanuit Juneau zijn er dagelijkse vluchten naar het kleine dorp Gustavus, uitvalsbasis voor deze unieke locatie. Hier bevinden zich de twee accommodaties waar u kunt overnachten om dit bijzondere park te bezoeken. De Gustavus Inn is een gezellige homestead die dateert uit 1928 en op enthousiaste wijze gerund wordt door de Lesh familie. Alle maaltijden en transfers zijn inbegrepen. De Glacier Bay Lodge is de enige lodge die daadwerkelijk in het park ligt. Vanuit hier worden de diverse excursies en activiteiten uitgevoerd.

Voor deze excursie vliegt u vroeg in de ochtend vanuit Juneau naar Gustavus waar u aan boord gaat voor een 8 uur durende cruise door Glacier Bay. U vaart door een overweldigend gebied met getijdegletsjers, waar de boot stil zal liggen en het wachten is op een stuk ijs dat met luide knallen afbreekt.
Vertrek: Dagelijks van 1 juni t/m 31 augustus (geen vertrek op 4 juli)
Aanvang: 06.00 uur
Inclusief: vlucht Juneau – Gustavus v.v., transfers in Gustavus, dagexcursie per boot door Glacier Bay en de lunch
Duur: circa 12 tot 15 uur (de cruisetocht duurt circa 8 uur)
Vervoer: per vliegtuig & boot
Bijzonderheden: het vertrek is vanaf de luchthaven Juneau (u dient dus zelf naar de luchthaven te gaan)
Toeslag
04-10-2023- 31-12-2025€750p.p

Kinderen van 5 t/m 11 jaar ontvangen een korting van € 135,- per persoon.

De Gletsjers van Tracy Arm
De Gletsjers van Tracy Arm -
Tracy Arm wordt ook wel het kleinschalige Glacier Bay genoemd. U vertrekt vanuit Juneau per boot langs Douglas Island en Admiralty Island naar de hoekige Tracy Arm Fjord, een smal fjord weggestopt tussen 1000 meter hoge granieten rotswanden.

Hoe ...Lees meer
verder u het fjord invaart, hoe grilliger de vorm van ijsschotsen is die van de Sawyer Glaciers in het smaragdgroene water afkalven. Deze gletsjers zijn niet de meest bekende van Alaska, maar wel de meest dramatische. Door een vaak voorkomende lichte mist die de gletsjers omhult worden de blauwe kleurschakeringen van het gletsjerijs nog intenser! Een prachtige (en betaalbare) dag op het water! Vertrek: Dagelijks van 10 mei t/m 15 september
Aanvang: tussen 07.45 en 08.15 uur
Duur: circa 10 ½ uur
Vervoer: per boot

Wij adviseren om zelf uw lunch mee te nemen, aangezien het eten aan boord alleen beschikbaar is indien ver vooraf is besteld!
Toeslag
04-10-2023- 31-12-2025€184p.p

Kinderen van 5 t/m 17 jaar ontvangen een korting van € 59,- per persoon.