Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 1)
Contact formuliercontact
  • midwest001.jpg

Het Midwesten van Amerika

De landinwaarts gelegen staten ten westen van het Noord-en Zuidoosten worden gewoonlijk onder de verzamelnaam van ‘Midwesten’ aangeduid. Zij vormen het overgangsgebied tussen het oosten en de Rocky Mountains. In toeristische zin zijn South Dakota in het noorden en Texas in het zuiden de belangrijkste staten.

South Dakota is bekend om:
- Mount Rushmore met de gebeeldhouwde hoofden van vier Amerikaanse presidenten; Het beeldhouwwerk bestaat, van links naar rechts, uit de gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze vier presidenten stonden, in de visie van Gutzon Borglum, symbool voor de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis.
- Badlands National Park; De Lakota Indianen noemden dit gebied “mako sica”, en de vroege Franse pioniers gaven het de naam “les mauvaises terres à traverser”; beide benamingen betekenen bad lands (slecht land). De voornaamste blikvanger is The Wall, een smalle, grillig gevormde rotsketen met een lengte van ongeveer 100 kilometer, die parallel loopt aan de White River.Aan weerszijden van The Wall vind je een uitgestrekt, glooiend prairielandschap.
- Wounded Knee is een dorp in het zuidwesten van South Dakota, in het Pine Ridge Indianenreservaat, en valt onder Shannon County. Letterlijk vertaald betekent het Gewonde knie.Op deze plaats vond op 29 december 1890 een slachting plaats onder Indianen van de Lakota. Meer dan 150 indianen kwamen om het leven.

De oliestaat Texas kent wereldbekende steden als Dallas en Houston.