Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

De 5 leukste muzieksteden in de VS

DATUM BLOGBERICHT: 03 NOVEMBER 2023

Auteur: Christian Jabor


Amerika wordt gezien als een van de grootste muzieklanden ter wereld. In het land ontdekt u de oorsprong van vele muziekgenres zoals de blues en country. Heeft u interesse in muziek? Dan is een bezoek aan een van de muzieksteden in de VS een aanrader. In dit blog lichten we de 5 leukste muzieksteden van Amerika voor u uit. 


1. Nashville, Tennessee

Nashville is de countrymuziek-hoofdstad van Amerika. Hoewel countrymuziek minder bekend is buiten de Verenigde Staten is het mateloos populair in de VS. Begin uw ontdekkingstocht van de countrymuziek bij de Country Music Hall of Fame and Museum. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van de muziek en de meest toonaangevende country-artiesten. 

Vervolg daarna uw weg richting de livemuziek. De meest legendarische plek om een optreden bij te wonen is het Ryman Auditorium. Deze zaal wordt ook wel ‘The Mother Church’ genoemd. Daarnaast is de historische wijk Broadway de perfecte plek om muziek te horen. Bezoek bijvoorbeeld het Bluebird Cafe waar, als u geluk heeft, grootheden uit de countrymuziek komen optreden. Zo zijn in het verleden artiesten als Garth Brooks, Faith Hill en Taylor Swift al te gast geweest. 


2. Memphis, Tennessee

Memphis is een stad die doordrenkt is van muziek, geschiedenis en cultuur. Als u aan deze beroemde stad aan de Mississippi-rivier denkt is waarschijnlijk de eerste artiest die in u opkomt Elvis Presley. Begin uw avontuur dan ook met een bezoek aan het legendarische Graceland, het voormalige huis van Elvis Presley. U kunt een rondleiding maken door de kamers waar Elvis woonde, zijn autoverzameling bekijken en zelfs zijn laatste rustplaats bezoeken.

Bezoek daarna Beale Street. Dit bruisende uitgaansgebied staat bekend om zijn livemuziek, bars, restaurants en levendige sfeer. Het is de perfecte plek om te genieten van Memphis' beroemde blues- en soulmuziek. 

Bezoek de geboorteplaats van rock-'n-roll bij Sun Studio, waar legendarische artiesten zoals Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun carrières begonnen. Kies voor een rondleiding om meer te leren over de muzikale geschiedenis van de stad.


3. New Orleans, Louisiana

New Orleans is een stad die leeft en ademt op het ritme van de muziek. Of u nu jazz, blues, funk of zydeco verkiest, in New Orleans komt u aan uw trekken. Geniet van de muzikale magie van "The Big Easy" terwijl u door de straten van deze bruisende stad dwaalt.

Start uw ontdekkingstocht in Frenchmen Street. Deze bruisende straat in de Marigny-wijk staat bekend om zijn levendige muziekscene. Hier vindt u talloze clubs en bars waar lokale jazzmuzikanten live optreden. Het is de perfecte plek om te genieten van authentieke New Orleans-jazz. Een andere straat waar u veel live jazz kunt horen is Bourbon Street. Hoewel Bourbon Street vooral bekendstaat om het nachtleven, vindt u hier ook veel bars en clubs met livemuziek.

Tip: plan uw bezoek aan New Orleans op hetzelfde moment als een festival in de stad. Zo is er Jazz in the Park in het voorjaar, het French Quarter Festival in april en het wereldberoemde Mardi Gras in februari. 


4. Austin, Texas

Austin, Texas, staat wereldwijd bekend als de "Live Music Capital of the World". Deze stad bruist van de muzikale energie. De livemuziek begint op 6th Street, ook wel bekend als de "Dirty Sixth,". Dit is de beroemdste straat in Austin voor livemuziek. Hier vindt u talloze bars, clubs en podia met een breed scala aan muziekgenres, van rock en country tot blues en jazz. 

Beroemde clubs die een bezoekje waard zijn zijn bijvoorbeeld The Continental Club waar u vaak lokale artiesten kunt horen, de Elephant Room waar u naar Jazz kunt luisteren en Antone’s een legendarische bluesclub.

Mis ook niet de lokale festivals in Austin. Zo is er het beroemde Austin City Limits Festival waar u in oktober grote namen in de muziekwereld kunt horen. Ook een bezoek waard is Blues on the Green, een concertserie in de zomermaanden waar u zowel lokale als nationale bluesbands kunt horen.


5. Los Angeles, Californië

Hoewel u bij Los Angeles wellicht eerst aan de filmwereld denkt, is het ook de thuisbasis van een bruisende muziekscene. Wandel bijvoorbeeld over de Sunset Strip. The Sunset Strip: Deze beroemde straat in West Hollywood is legendarisch vanwege zijn muzikale erfenis. Hier vindt u historische locaties zoals The Whisky a Go Go, The Roxy, en The Viper Room, waar talloze rock- en punkbands hun carrière begonnen.

Bezoek ook de Hollywood Bowl voor livemuziek. Dit iconische amfitheater biedt een onvergetelijke ervaring voor muziekliefhebbers. Van klassieke muziek tot populaire artiesten, de Hollywood Bowl staat bekend om zijn openluchtconcerten en prachtige uitzichten op de stad.

Voor liefhebbers van klassieke muziek is er de Walt Disney Concert Hall. Deze architectonische parel is de thuisbasis van het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Hier kunt u genieten van klassieke concerten en moderne composities in een prachtige omgeving.

Los Angeles is ook de thuisbasis van de beroemde Grammy Awards, een van de meest prestigieuze prijzen in de muziekwereld. Leer meer over de geschiedenis van de Grammy Awards en ontdek de impact van muziek op cultuur in het Grammy Museum. Dit interactieve museum vindt u in het centrum van LA.

Maak een muzikale rondreis door de Verenigde Staten met AmerikaPlus!

Wilt u in een keer meerdere muzieksteden in Amerika ontdekken? Bekijk dan snel de groepsrondreis Rhythms of the South van AmerikaPlus. Tijdens deze volledig verzorgde groepsreis bezoekt u zowel Nashville, Memphis als New Orleans!