Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

De leukste bezienswaardigheden in San Francisco op een rijtje

DATUM BLOGBERICHT: 26 OKTOBER 2023

Auteur: Christian Jabor


Tijdens een rondreis in West-Amerika is de kans groot dat u de mooie stad San Francisco aandoet. De stad staat bekend om de wereldberoemde Golden Gate Bridge, maar er is meer te zien en doen in deze populaire stad. We nemen u in dit blog graag mee langs de leukste bezienswaardigheden in San Francisco, The City by the Bay.


1. Golden Gate Bridge

Het symbool van San Francisco is toch wel de Golden Gate Bridge. De hangbrug is sinds 1937 in gebruik en verbindt San Francisco met Marin County. De Golden Gate is 2,7 kilometer lang en hoog genoeg voor zeeschepen. Als u de brug wilt bezoeken heeft u meerdere mogelijkheden. U kunt de brug oversteken met de auto, de fiets of te voet. Wilt u de brug niet oversteken? Dan kunt u ook een wandeling maken langs het water aan de San Francisco kant van de brug met uitzicht op de Golden Gate Bridge. Dit gebied heet The Presidio en hier kunt u prachtige foto’s maken.


2. Alcatraz

Alcatraz is een van de beroemdste gevangenissen ter wereld en een van de bekendste bezienswaardigheden van San Francisco. Vanaf de kust van de stad kunt u het eiland waar de gevangenis op is gebouwd, al zien liggen. Alcatraz is met de boot te bereiken. Wandel door de gangen waar Al Capone heeft rondgelopen, luister tijdens een rondleiding naar interessante verhalen en laat u vertellen waarom ontsnappen vrijwel onmogelijk was. Tip: boek van tevoren uw tickets. Alcatraz is een populaire bestemming.


3. Lombard Street & The Painted Ladies

San Francisco is een fotogenieke stad en tijdens een wandeling door de verschillende buurten en wijken komt u veel bekende plaatjes tegen. De beroemdste straat in de stad is waarschijnlijk Lombard Street. Met wel acht scherpe haarspeldbochten is dit de bochtigste straat ter wereld. Een echte uitdaging om met de auto de kant niet te raken!

Ook zeer bekend: de Painted Ladies. Dit is een rij met zorgvuldig gerestaureerde Victoriaanse huizen nabij Alamo Square. De huizen zijn geschilderd in prachtig heldere kleuren. Vroeger stond San Francisco vol met dit soort gebouwen, maar door de aardbeving in 1906 zijn er niet veel meer van over. Dit maakt de Painted Ladies extra bijzonder. 


4. Fisherman’s Warf & Pier 39

San Francisco ligt direct aan de kust en het is dan ook zeker aan te raden om de baai te bezoeken. De oude zeeliedenbuurt Fisherman’s Warf is een bekende bezienswaardigheid. U vindt hier vele visrestaurants (tip: probeer de beroemde clam chowder), winkels en cafés. 

Wandel ook vooral even naar Pier 39. U komt hier niet alleen leuke winkeltjes, straattheater en muzikanten tegen, maar ook een grote groep Californische zeeleeuwen die hier vlak voor de pier heerlijk in de zon liggen te luieren.


5. Cable Cars

Het traditionele beeld van de ouderwetse cable car (kabeltram) in San Francisco is tot de dag van vandaag goed in stand gehouden. Zo rijden ze nog steeds door verschillende plekken van de stad. Er zijn drie routes waar u uit kunt kiezen: Pwell-Hyde, Powell-Mason en California Street. Een ticket koopt u voordat u instapt en is geldig per rit. Koop uw ticket online of bij een kiosk. 

Ook fijn: doordat de stad zo heuvelachtig is, is het heerlijk om af en toe uit te rusten in de cable car.


6. Musea 

Voor de kunstliefhebber is er ook genoeg te doen in San Francisco. Het bekendste museum van de stad is het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA). Hier vindt u vijf verdiepingen vol met moderne kunst. In het Asian Art Museum bekijkt u een indrukwekkende collectie Aziatische kunst en voor Amerikaanse kunst bezoekt u het M.H. de Young Museum. Bent u met kinderen op reis? Bezoek dan het Exploratorium. Dit interactieve wetenschapsmuseum laat bezoekers proeven van hoe het is om een echte onderzoeker te zijn. 


7. Parken

Wilt u even bijkomen van de drukte van de stad? Bezoek dan een van de vele parken in San Francisco. Het bekendste park is het Golden Gate Park met diens grote grasvelden voor ontspanning, speeltuinen voor de kinderen, maar ook meertjes, prachtige monumenten en musea. U kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen. 

Een ander leuk park in de stad is Mission Dolores Park. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en zit u meestal tussen de locals. Buena Vista Park heeft tevens een mooi uitzicht. Hier moet u wel eerst een kleine klim voor maken, maar het is het waard! Buena Vista Park biedt een schitterend uitzicht op zowel de Golden Gate Bridge als de Grote Oceaan. 

Reis naar San Francisco met AmerikaPlus

Droomt u van een reis naar San Francisco? Bij AmerikaPlus boekt u zorgeloos uw reis naar deze hippe stad. U kunt bij ons deze trip bovendien makkelijk combineren met een rondreis langs de vele andere steden en natuurgebieden in Amerika. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze andere rondreizen door West-Amerika!