Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Denali National Park

Het Denali National Park is het meest bezochte nationale park van Alaska. Denali betekent ‘De Grote’, waarmee de gelijknamige berg wordt bedoeld. Officieel heet de 6.194 meter hoge berg Mount McKinley, naar de 25ste president van het land. Maar vrijwel iedereen gebruikt de naam die de Athabascan-indianen ooit aan de berg hebben gegeven: Denali. Met zijn hoogte van 6194 meter is het de hoogste berg van de Verenigde Staten. Het park is het grootste gebied met ‘wildlife’, de kans om een grizzlybeer, eland, kariboe, Dali-schaap of zelfs een wolf te zien is groot.

Het park beslaat circa 25.000 vierkante kilometer en kenmerkt zich voornamelijk door de grote diversiteit aan flora en fauna, verschillende tundra- en taigagebieden, de afwisseling tussen vlaktes en berggebieden en de uitgestrektheid van de natuurlijke omgeving.
In de lager geleden gebieden vind je vooral bosgebieden, maar naarmate je hoger komt zijn de omstandigheden zo moeilijk dat er geen boomgroei meer mogelijk is. Je vindt hier dan ook alleen struikgewassen en mossen die lange koude winters kunnen overleven en die genoeg hebben aan een heel kort vruchtbaar seizoen. In het hoogste deel van het park komen veel gletsjers voor.
Er zijn verschillende wandelmogelijkheden in het park. In het park zelf zijn geen paden en loopt u dus werkelijk in de wildernis. In de Entrance Area zijn enkele wandelingen uitgezet variërend van een half uur tot vier uur lang.