Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Interior (Badlands National Park)

De plaats Interior ligt aan de zuidzijde van het Badlands National Park. Het Badlands National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat South Dakota. Het park wordt gekenmerkt door ravijnen, rotsen en prairie.

Het park staat vooral bekend om het groot aantal fossielen dat er gevonden is, zo zijn er fossielen van zowel paarden, als schapen, als neushoorns, als varkens gevonden. De Badlands is een erg droge streek die ontstaan is door water- en winderosie, daardoor zijn de hellingen er erg steil.

Enkele duizenden jaren geleden werden de Badlands bewoond door indianenstammen. Deze stammen woonden in de vallei waar het veilig was voor regen en wind. Door de erosie komen nu overblijfselen van hun kampvuren en gereedschap bloot te liggen, wat archeologen heel wat nieuw materiaal oplevert.

Eind de 19e eeuw veranderde er heel wat voor de Indianen door de Homestead Act, veel Amerikanen kregen namelijk van de regering stukken land om boerderijen op te bouwen. Dit zorgde ervoor dat de indianenstammen in reservaten werden gestopt. Deze wet zorgde uiteindelijk voor de slag bij Wounded Knee, hierbij kwamen 150 indianen om. Deze slag staat bekend als één van de bloedigste van alle indianenoorlogen.

Het Badlands National Park draagt veel geschiedenis met zich mee en is daarom alleen al een aanrader.