Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Estes Park (Rocky Mountain National Park)

Estes Park is een gezellig klein bergplaatsje, gelegen op slechts enkele kilometers ten oosten van het Rocky Mountain National Park.

De Rocky Mountains zijn het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika. De bergketen strekt zich uit van de staat New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska, dat is een afstand van 4800 kilometer. De Rocky Mountains worden ook wel The Continental Divide genoemd, omdat Amerika als het ware in tweeën wordt gedeeld. Een aantal van de hoogste bergen valt binnen het gebied van Rocky Mountain National Park, er zijn meer dan 100 pieken die tot boven de 3.000 meter hoogte reiken. Met z'n 4.346 meter is Longs Peak de hoogste berg in het park. Via de Trail Ridge Road kan je The Continental Divide doorkruisen, onderweg kan je genieten van schitterende panorama's over bergtoppen en dalen. Verder biedt het park veel natuurschoon in de vorm van alpenweiden, bossen, meren en bergstromen. Er zijn talloze kleine wilde zoogdieren, en ook grote dieren zoals herten en dikhoornschapen. Het park is erg populair bij wandelaars, er is meer dan 500 kilometer aan trails aangelegd.

Voor 2024 moet vooraf kaarten besteld worden om toegang te krijgen tot bepaalde delen van het Rocky Mountain National Park. Klik op onderstaande weblink voor meer informatie: https://www.amerikaplus.nl/toegang-reserveren-rocky-mountain-national-park