Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Glacier N.P. (Whitefish)

Glacier National Park ligt met zijn hoge bergpieken, bossen en meren in het noordwesten van Montana.

In Glacier National Park zijn er meer dan 1300 wandelpaden, die u leidden door een prachtig gebied. De klassieke wandelroute is ongeveer honderd kilometer en loopt tussen Logan pass en Kintla Lake, via de Goat Haunt. Een andere populaire route is de route die Lake McDonald verbindt met Saint Mary Lake via Gunsight Pass. Deze route van ongeveer 35 kilometer geeft een mooie dwarsdoorsnede van wat het park heeft te bieden: toppen met gletsjers, dichte bossen, subalpine weides, watervallen, stroompjes en meren.

De populairste dagwandelingen zijn die bij Grinnel Glacier, van Iceberg Lake, naar Red Rock Falls. De meeste bergen kunnen wandelend bereikt worden. De pieken bij Logan Pass (Clements, Reynolds en Oberlin) zijn populaire dagtochten.

Glacier kent veel wild. In de buurt van Logan Pass vindt u bijvoorbeeld veel bergeiten. De beste plek om Bighorn schapen tegen te komen is bij Many Glaciers, waar ze samenkomen om met hun koppen tegen elkaar te knallen en wijfjes te vinden. Dit vind laat in de herfst plaats.

De mooiste routes lopen door het gebied waar zwarte beren en grizzly’s wonen. Beren kunt u overal tegen komen in dit gebied, maar de grizzly’s zijn in het hoge gebied te vinden en de zwarte beren verblijven vooral in de bossen. Beide beersoorten komen voor in de bossen rondom Many Glacier en Tow Medicine in de late zomer en het begin van de herfst. Bijna elk seizoen gebeurt er wel iets; de parkrangers kunnen vertellen waar de problemen zitten.

Voor 2024 moet vooraf kaarten besteld worden om toegang te krijgen tot bepaalde delen van het Glacier National Park. Klik op onderstaande weblink voor meer informatie: https://www.amerikaplus.nl/toegang-reserveren-glacier-national-park