Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Montgomery

Montgomery ligt in de Amerikaanse staat Alabama. De stad is beroemd om Martin Luther King, die predikant was in de Baptist Church op Dexter Avenue. Montgomery staat dan ook bekend als de bakermat van de Civil Rights Movement. Veel bezienswaardigheden, zoals het Civil Rights Memorial, herinneren hier nog aan.

Montgomery heeft ook een gevarieerd aanbod theaters, musea en festivals. Het bekende
Alabama Shakespeare Festival geeft het hele jaar door voorstellingen in het twee theaters. In het historisch centrum van de stad ligt Old Alabama Town. In dit grote openluchtmuseum met verschillende oude gebouwen ontdekt u het traditionele leven.

Een andere aanrader is de Montgomery Zoo. In deze dierentuin leert u exotische dieren kennen in hun natuurlijke leefomgeving. Ook ligt hier het Mann Wildlife Learning Museum met voorstellingen over Noord-Amerikaanse herten, beren en andere wilde dieren.

Bent u op zoek naar recreatie, bezoek dan het Talladega National Forest. Dit grote bosgebied is een geweldige plek voor talloze outdooractiviteiten. In de omgeving van Montgomery zijn genoeg rivieren en meren te vinden om te watersporten. Het Jordan Lake bijvoorbeeld is een populair recreatiegebied om te vissen, zwemmen en varen.