Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Albuquerque

Albuquerque is de grootste stad van de staat New Mexico. Albuquerque is in bezit van de Universiteit van New Mexico, Kirtland Air Force Base, Sandia National Laboratories en Petroglyph National Monument. Aan de oostkant van Albuquerque ligt het Sandia gebergte en de Rio Grande. Albuquerque is gelegen in centraal New Mexico en is daarom een ideale plaats om veel dingen van de staat te kunnen bezoeken.

De stad zelf heeft genoeg interessante plekken voor de toeristen. Een leuke plek om te bekijken is de Old Town, waar het dorp Albuquerque in 1706 was ontstaan. Old Town is een historische plek in Albuquerque. In 1706 nestelde de eerste Spaanse families zich hier.
Een echt cultureel feest is het Ballon feest, het meest populaire ballon evenement van de wereld. Het wordt gehouden in begin Oktober.

Wanneer u met de Sandia Peak Tram naar de toppen van het Sandia Gebergte gaat, krijgt u op heldere dagen een prachtig uitzicht over het landschap.

Aan de westkant van de Rio Grande ligt vulkanisch gebied en dit gebied steekt s’avonds op tegen de ondergaande zon. Wanneer de zon volledig is ingegaan, wordt het prachtige landschap verlicht door de sterren aan de hemel.

Het Petroglyph National Monument is ontstaan uit vulkanisch gesteente. Het Monument beschermd gevarieerde, culturele en natuur elementen, inclusief de vulkaan kegels, archeologische plekken en 2.500 rotstekeningen van de oorspronkelijke bewoners en Spanjaarden. De meeste van die tekeningen lijken op dieren, mensen en kruisen. De tekeningen worden beschermd en zo kunnen alle generaties na deze beschaving deze tekeningen bezichtigen.

De Route 66 loopt dwars door de stad. Langs deze weg zijn verschillende attracties te vinden. Een gedeelte van deze bekende Route 66 is de Central Avenue. De Central Avenue loopt langs de Universiteit van New Mexico en er zijn velen winkels en restaurantjes te vinden. Hoe meer u naar het oosten gaat, hoe ruwer het landschap wordt.