Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Sequoia/Kings Canyon (Three Rivers)

Sequoia en Kings Canyon zijn twee aan elkaar gelegen parken, die samen als één Nationaal Park worden beheerd. De meeste toeristen bezoeken het park vooral vanwege de aanwezigheid van de machtige Sequoiadendron; dit is qua volume de grootste boomsoort ter wereld. In de Sequoiabossen zijn veel eenvoudig begaanbare wandelpaden aangelegd. De bomen komen op diverse plaatsen in het park voor, maar de bossen beslaan samen maar een relatief klein deel ervan.

In Kings Canyon National Park ligt een groot, onbedorven en werkelijk schitterend gedeelte van de Sierra Nevada Mountains. Er zijn diepe, door gletsjers uitgeslepen kloven, ontelbare meren, veel watervallen en bergweiden, en meer dan 20 rotspieken van rond de 4.000 meter hoogte. Het grootste deel van dit park is niet per auto toegankelijk, het zijn dan ook vooral doorgewinterde backpackers die dit gebied bezoeken.

De drukst bezochte gebieden in Sequoia / Kings Canyon National Park zijn de sequoiabossen Giant Forest en Grant Grove; de kalksteengrot Crystal Cave en het ravijn Kings Canyon. In Giant Forest staat de General Sherman Tree, de grootste boom ter wereld.

De toegangsweg naar Sequoia vanuit het zuidwesten is bijzonder mooi. Een lange rechte weg (CA-198) gaat door de vlakke San Joaquin Valley, door eindeloze velden met citrusvruchten en groenten. Het gebied wordt geleidelijk aan steeds heuvelachtiger, de weg stijgt langzaam. Je passeert Lake Kaweah, en het plaatsje Three Rivers. Het meer heeft z'n naam te danken aan de Kaweah River, waarvan de diverse aftakkingen door steile ravijnen stromen. De hoofdweg naar Sequoia volgt de Middle Fork van de Kaweah River. De weg volgt de canyon gedurende 5 mijl, en gaat steeds hoger boven de rivier uit.