Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Yosemite N.P. (El Portal)

De plaats El Portal is één van de plaatsen waar u kunt overnachten voor een bezoek naar het Yosemite N.P. El Portal ligt op slechts enkele kilometers afstand van de westelijke toegangspoort van het park verwijderd. U rijdt binnen 20 minuten naar Yosemite Valley.

Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar is Yosemite een van de drukst bezochte plaatsen in de Verenigde Staten. Als je Yosemite Valley ziet, begrijp je waarom. Deze door een gletsjer gevormde vallei ziet er adembenemend mooi uit, met aan de ene kant Half Dome (een 670 meter hoge rots - de steilste in de VS) en aan de andere kant El Capitan, een 900 meter hoog blok graniet. Via grote watervallen (waaronder twee van de hoogste ter wereld), valt smeltwater tot op de bodem van de vallei, waar het wordt afgevoerd door de Merced River door een gebied met weiden en bossen.

In het park tref je honderden soorten vogels en zoogdieren aan, en prachtige alpenbloemen. Er zijn diverse concentraties met sequoia-bomen. Andere hoogtepunten zijn Glacier Point, een uitkijkpunt op bijna 1000 meter hoogte, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de vallei, en Tioga Road, de hoogst gelegen weg in de VS.

Voor 2024 moet vooraf kaarten besteld worden om toegang te krijgen tot het Yosemite National Park. Klik op onderstaande weblink voor meer informatie: https://www.amerikaplus.nl/toegang-reserveren-yosemite-national-park . Heeft u een groepsreis geboekt, dan hoeft u NIET te reserveren.