Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Zion N.P.

Het meest bezochte gedeelte van Zion National Park is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Als in het voorjaar de sneeuw in de bergen smelt, voert de Virgin River grote hoeveelheden puin en sediment af. Daardoor is het erosieproces dat Zion Canyon en de diverse zijdalen heeft gevormd, nog steeds volop gaande.

Er ligt één hotel in het park, de Zion Lodge. Dit hotel ligt ongeveer in het midden van de Zion Canyon Scenic Drive, en het is aan gasten toegestaan om op deze weg van de eigen auto gebruik te maken. Zeer tijdig reserveren is noodzakelijk!

De weersomstandigheden in Zion National Park variëren heel sterk. Niet alleen zijn er grote verschillen tussen de hoog en de laag gelegen delen van het park, ook binnen een kort tijdsbestek kan het weer snel veranderen. Vooral het weer in de lente is erg onvoorspelbaar, soms is het stormachtig en valt er veel regen, maar er komen ook veel zonnige dagen voor waarbij de temperatuur kan oplopen tot ongeveer 30° Celcius. Tijdens de zomer is het meestal erg heet (35 tot 40° Celcius), van half juli tot half september is de kans op thunderstorms in de namiddag vrij groot. Tijdens de herfst is het vaak zonnig, en zijn de temperaturen overdag heel aangenaam (omstreeks 20° Celcius); ’s nachts koelt het sterk af. In de winter sneeuwt het in de laag gelegen gebieden meestal vrij licht, in de hoger gelegen gebieden valt vaak meer sneeuw. De meeste wegen worden sneeuwvrij gehouden. Het kan licht vriezen, maar vaak ligt de temperatuur ook nog ruim boven het vriespunt.