Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Monteverde Cloud Forest

Het nevelwoud van Monteverde in de provincie Alajuela, 184 kilometer ten noordwesten van San José, geniet grote bekendheid. Het nationale park laat zich goed omschrijven als een 'sprookjesbos', vaak gehuld in een geheimzinnige waas.

Dit sprookjesachtige nevelwoud (bosque nuboso) van Monteverde in het Tilaran gebergte is één van de mooiste natuurgebieden van Latijns Amerika. Het 26.000 hectare grote Monteverde Cloud Forest is dan ook een van de populairste toeristische trekpleisters van Costa Rica.

Monteverde ligt op een hoogte van 900 tot 1850 meter. Door de hoge ligging en vochtigheid (jaarlijks valt er meer dan 2500 mm regen) is de flora er uitbundig. Het nationale park Monteverde herbergt 6 ecostystemen en maar liefst 1500 soorten planten. De bomen zijn begroeid met een weelde aan varens, bromelia's, mossen en orchideeën. Monteverde betekent dan ook letterlijk ‘groene berg’.

Monteverde biedt veel excursiemogelijkheden. Zo kunt u wandelen over de junglepaden in het nevelwoud van het Monteverde of Santa Elena Cloudforest en genieten van de rijke fauna en talloze vogelsoorten. Of maak een boeiende tocht over zwevende bruggen en platformen en bekijk het tropische woud eens vanuit een ander oogpunt. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Verder zijn een bezoek aan de Hummingbird Gallery, vlindertuin, de zuivelboerderij van de Quakers en een koffieplantage aanraders.