Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formulier contact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Vier kerst 2024 in New York, 7x een magische kerst!

DATUM BLOGBERICHT: 07 APRIL 2024

Auteur: Christian Jabor


Ontdek de magie van kerst in New York. Bij veel mensen staat het al jaren op de bucketlist: de kerstdagen in New York meemaken. De kerstlampjes verlichten de stad, de winkels staan vol met kerstcadeaus en er kan geschaatst worden. De ultieme Amerikaanse kerst wacht op u!


1. The Bank of America Winter Village in Bryant Park

In Bryant Park vindt u ieder jaar The Bank of America Winter Village. Het hele park is tijdens de kerstdagen opgetuigd als een waar winter wonderland...  Een kerstmarkt met een Amerikaans tintje! Wandel lang de vele kraampjes vol unieke handgemaakte spullen om het perfecte kerstcadeautje of souvenir op de kop te tikken. Naast kraampjes zijn in de Winter Village ook een prachtige kerstboom en een ijsbaan te vinden. Neem een kijkje in de lodge voor een heerlijke winterse cocktail bij het haardvuur.


2. Schaatsplezier op de ijsbanen in New York

In New York zijn gedurende de winterperiode op verschillende plekken in de stad ijsbanen geopend. Perfect voor een rondje op de ijzers tussen de beroemde bezienswaardigheden. De bekendste schaatsbaan is de baan op Rockefeller Center. Deze ijsbaan is van half november tot april geopend. Ook in Central Park is er een ijsbaan te vinden: de Wollman Rink. Ga vanuit het zuidoosten het park binnen om deze ijsbaan te vinden. De ijsbaan in Central Park gaat eind oktober open en sluit pas rond half maart. Beide locaties verhuren schaatsen, dus die hoeft u gelukkig niet meer in de koffer te stoppen.


3. Kerstshows in New York

Voor de complete kerstervaring in New York bezoekt u een van de vele kerstshows. De keuze is reuze: zo kunt u bijvoorbeeld de beroemde Rockettes zien optreden tijdens de Radio City Christmas Spectacular. Voor een traditionele voorstelling bezoekt u het New York City Ballet dat elk jaar The Nutcracker (De Notenkraker) opvoert. Op Broadway wordt natuurlijk rond kerst de echte klassieker A Christmas Carol opgevoerd. Deze musical is gebaseerd op het bekende verhaal van Charles Dickens.


4. Rockefeller Center Christmas Tree

Neem tijdens uw bezoek een kijkje bij de Rockefeller Center Christmas Tree. Deze gigantische kerstboom wordt op 4 december voor het eerst verlicht en is vanaf dan elke dag tussen 5 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s nachts verlicht. Al sinds 1931 wordt de kerstboom opgetuigd op hetzelfde plein. De boom is versierd met meer dan 8 km aan lichtjes. Bovenop de kerstboom staat een ster die bedekt is met 3 miljoen kristallen. Een waar kunstwerk. 


5. Dyker Heights Holiday Lights

Dyker Heights is een buurt in Brooklyn waar alle huizen en straten door de bewoners volledig worden bedekt in kerstversiering. Maak een wandeling door de buurt als het donker is en geniet van de typisch Amerikaanse verlichting en versiering. Denk aan gigantische kerstmannen, vliegende rendieren en volledig verlichte huizen.  Vanaf Thanksgiving begint de buurt met de versieringen, maar het hoogtepunt is in december wanneer alles staat en hangt. 


6. Kerstmarkten

Naast de hierboven genoemde markt in Bryant Park, zijn er ook kerstmarkten in Columbus Circle in Central Park en Union Square in Midtown.  De kerstmarkt in Central Park lijkt het meeste op de kerstmarkten die wij hier in Europa ook kennen: met veel kraampjes en eten zoals gingerbread en bratwurst. Op de markt in Union Square vindt u ook veel handgemaakte kaarsen, zeepjes en andere souvenirs. Beide markten zijn erg gezellig om doorheen te lopen en te genieten van de kerstsfeer.


7. Brooklyn Botanic Garden, Lightscape

Zin in een wel heel bijzondere kerstervaring? Sla dan zeker de Brooklyn Botanic Garden niet over! Hier vindt elke winter het Lightscape festival plaats. Ontdek er de vele prachtige lichtinstallaties en kunstwerken van zowel plaatselijke als internationale kunstenaars. Wandel bijvoorbeeld door de grote kathedraal van licht en geniet er van de prachtige muziek, heerlijke kerstsnacks en winterse drankjes. Lightscape is van half november tot en met 1 januari geopend.