Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

10x niet te missen bezienswaardigheden in Miami, Florida

DATUM BLOGBERICHT: 23 NOVEMBER 2023

Auteur: Christian Jabor


In het zonnige zuiden van Florida vindt u het bruisende Miami, een stad die bekendstaat om zijn levendigheid en diversiteit. Met een overvloed aan culturele invloeden en een heerlijk klimaat het hele jaar door, is Miami een perfecte vakantiebestemming. Van de turquoise wateren van de Atlantische Oceaan tot de trendy kunstscène en het bruisende nachtleven, Miami heeft voor ieder wat wils. Graag nemen wij u mee in de 10 niet te missen bezienswaardigheden van deze betoverende stad. Lees snel verder!


1. South Beach & Ocean Drive

South Beach is het meest zuidelijke deel en het iconische hart van Miami Beach. Hier vindt u uitgestrekte witte zandstranden, de kenmerkende pastelkleurige strandhuisjes en ervaart u de levendige sfeer van Miami. De wereldberoemde boulevard Ocean Drive grenst aan South Beach en hier vindt u art deco hotels, bijzonder auto’s, drukke terrassen, bars en boetieks. Zowel overdag als 's nachts bruist South Beach van de energie. Het is dé plek waar mensen samenkomen om te zonnebaden, te flaneren langs de promenade en te genieten van het bruisende nachtleven.


2. Art Deco District

In het Art Deco District in Miami Beach, direct aan South Beach en Ocean Drive, keert u even terug naar de jaren 1920 en 1930. De pastelkleurige gebouwen, glanzende chromen details en neonverlichting geven dit deel van de stad een bijzondere uitstraling. Het is een waar openluchtmuseum van art-deco-architectuur en een geweldige plek om te wandelen en de geschiedenis van Miami te ontdekken. Bijna nergens ter wereld ziet u namelijk nog zulke goed onderhouden art-deco-bouwwerken. Bovendien zorgen het witte strand van South Beach en de pastelkleurige gebouwen voor een prachtig contrast.


3. Little Havana

Little Havana is een wijk in Miami die doordrenkt is van de Cubaanse cultuur. Hier ontdekt u de levensstijl van Cuba zonder echt in Cuba te zijn! Zo wonen hier veelal Cubaanse immigranten en hun nakomelingen en is de hoofdtaal Spaans. Calle Ocho, de hoofdstraat van Little Havana, zit vol met levendige restaurants waar u kunt genieten van heerlijke Cubaanse gerechten en koffie. Verken lokale markten, probeer een echte Cubaanse sigaar, luister naar live Latijns-Amerikaanse muziek en bewonder de vele kleurrijke muurschilderingen. 


4. Wynwood Walls

Tijdens uw bezoek aan Miami moet u zeker een bezoekje brengen aan de kleurrijke en kunstzinnige wijk Wynwood. Dit is inmiddels een toevluchtsoord geworden voor beginnende schilders, graffiti-artiesten en andere creatievelingen. In Wynwood vindt u de Wynwood Walls. Dit is een verzameling van grote muurschilderingen op zes gebouwen. Deze schilderingen zijn vaak opvallend, provocerend en weerspiegelen oneindig veel onderwerpen. Bovendien zijn ze gemaakt door beroemde kunstenaars van over de hele wereld.


5. Vizcaya Museum and Gardens

In de wijk Coconut Grove aan de oevers van Biscayne Bay vindt u het landhuis Vizcaya. Dit huis doet sterk denken aan een Europees herenhuis. Het landgoed, gebouwd in de vroege 20e eeuw, beschikt over elegante kamers, weelderige tuinen, fonteinen en antieke kunstwerken. Maak een heerlijke wandeling door de prachtig aangelegde tuinen en neem zeker de tijd om door de grote vertrekken van het landhuis te slenteren.


6. Coral Gables

Coral Gables is een elegante wijk in Miami met architectuur in mediterrane stijl, wat sterk doet denken aan ons eigen Europa. De wijk staat bekend om zijn prachtige pleinen en bijzondere bezienswaardigheden zoals de iconische Venetian Pool, een door mensen gemaakt zwembad in Italiaanse stijl. Ook het historische Biltmore Hotel met zijn prachtige toren en tuinen mag u niet overslaan. Ook de winkelstraat Miracle Mile en de Fairchild Tropical Garden zijn in deze mooie wijk te vinden.


7. Zoo Miami

Zoo Miami is het grootste en oudste zoölogische park in Florida en biedt onderdak aan diersoorten uit alle hoeken van de wereld, van indrukwekkende roofdieren tot zeldzame reptielen en kleurrijke vogels. Het park staat verder bekend om zijn inspanningen voor natuurbehoud en het creëren van een natuurlijke omgeving voor zijn bewoners.


8. Lincoln Road Mall

Lincoln Road Mall is een bruisend winkel- en uitgaansgebied in het hart van Miami Beach. De autovrije promenade beschikt over vele winkels, boetieks, cafés, restaurants en kunstgalerijen. Hier komen mensen samen om te winkelen, te eten en te genieten van straatartiesten. Bovendien is het echt een plek om heerlijk te flaneren: te zien en gezien te worden.


9. Bayside Marketplace

Bayside Marketplace, in downtown Miami, gelegen aan de Biscayne Bay, is een tof winkel- en recreatiecentrum met een overvloed aan winkels, restaurants en vermaak. Hier geniet u dagelijks van livemuziek. U kunt er ook voor kiezen om een boottocht langs de kunstmatige eilanden vol villa’s in Miami Beach te maken, per boot de haven aan te doen, of door Biscayne Bay te varen. Ook kunt u in Bayside Marketplace uitgebreid winkelen voor souvenirs en unieke kleinigheidjes die door lokale ambachtlieden vervaardigd zijn. 

 

10. Everglades National Park

Slechts een klein eindje rijden van Miami ligt het indrukwekkende Everglades National Park, een Unesco-werelderfgoedlocatie. Dit uitgestrekte moerasgebied vormt een thuisbasis voor vele wilde dieren, zoals krokodillen, alligators en talloze vogelsoorten. Maak per airboat een avontuurlijke tocht door de moerassen en observeer deze dieren in hun natuurlijke habitat. Dit prachtige stukje natuur moet u tijdens uw verblijf in Miami zeker hebben gezien!


Boek uw reis naar Miami bij AmerikaPlus

Wilt u graag een bezoek brengen aan Miami of juist een heerlijke rondreis maken door de staat Florida? Dan zit u bij AmerikaPlus helemaal goed. Zo kunt u bijvoorbeeld de reis verder combineren met een bezoekje aan pretparkstad Orlando of het Venetië van Amerika ontdekken in Fort Lauderdale. Boek nu uw ideale rondreis!