Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

De 5 mooiste plekken van West-Amerika

DATUM BLOGBERICHT: 23 OKTOBER 2023

Auteur: Christian Jabor


Het betoverende zuidwesten van Amerika is een populaire bestemming voor een onvergetelijke rondreis met bezoek aan staten zoals Arizona, Nevada, Utah en Californië. Tijdens de reis worden bezoekjes aan grote steden zoals San Francisco en Los Angeles afgewisseld met wandelingen door de schitterende natuur. Maar welke mooie plekken moet u nu echt gezien hebben tijdens een rondreis door West-Amerika? Dit is onze absolute top 5.


1. Grand Canyon in Arizona

De majestueuze Grand Canyon is een van de meest adembenemende en inspirerende plekken in het westen van Amerika en herinnert ons eraan dat sommige plekken op aarde gewoonweg magisch zijn. Niet voor niets is de Grand Canyon een van de zeven wereldwonderen van de natuur. Werp een blik in het onmetelijk diepe ravijn, geniet van de eeuwenoude kleurrijke rotsen en bekijk met eigen ogen hoe prachtig de Coloradorivier zich een weg door het landschap heeft gebaand.

Aan zowel de South Rim als de North Rim van de Grand Canyon bevinden zich diverse uitkijkpunten die zeer de moeite waard zijn. Vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang is het woeste landschap een lust voor het oog. Dan valt het warme zonlicht op de wanden van het ravijn, wat dankzij de mineralen in het gesteente voor de meest prachtige kleurschakeringen zorgt.


2. Antelope Canyon in Arizona

Antelope Canyon is het verbluffende slot-canyon dat onder andere bekendstaat om diens natuurlijke sculpturen. De Canyon bestaat uit twee delen: Upper Antelope Canyon (the Crack) en Lower Antelope Canyon (the Corkscrew). Lower Antelope Canyon biedt de meest spectaculaire ervaring van de twee. Om deze canyon te kunnen bezoeken, zult u eerst een afdaling door een smalle toegang in de aarde moeten maken. Vervolgens wandelt u door de smalle kloven, waar een schitterend oranjekleurig lichtspel tot leven lijkt te komen. Dit komt door het zonlicht dat naar binnen schijnt. Bij Upper Antelope Canyon is het wat gemakkelijker wandelen. De indrukwekkende rotsmuren zijn soms wel meer dan 40 meter hoog. 

Antelope Canyon is uitsluitend te bezoeken onder begeleiding van een gids. Dat heeft ermee te maken dat Antelope Canyon zich op grondgebied van de Navajo bevindt. Antelope Canyon wordt dan ook door deze oorspronkelijke bewoners beheerd. 


3. Bryce Canyon National Park in Utah

Bryce Canyon is een wonder van geologische formaties in het zuidwesten van Amerika. Het is niet echt een ravijn, maar een serie van natuurlijk gevormde amfitheaters. De wanden van deze amfitheaters zijn opgebouwd uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. Binnen deze amfitheaters bevinden zich talloze grillig gevormde rotsformaties in verschillende kleurschakeringen, variërend van wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood. Deze rotsformaties, ook wel hoodoos genoemd, zijn ontstaan door erosie.

Bryce Canyon National Park staat niet alleen bekend om de adembenemende hoodoos en amfitheaters, maar het herbergt ook een divers ecosysteem met een overvloed aan wilde dieren en planten. Het park biedt onderdak aan verschillende diersoorten, waaronder coyotes, stekelvarkens en zelfs Amerikaanse zwarte beren. Vogelliefhebbers kunnen genieten van het spotten van adelaars, valken, spechten en talloze andere vogelsoorten die in het gebied voorkomen.

Het gebied heeft maar één toegang, waardoor u via dezelfde weg weer terug moet rijden. Alle uitgangspunten liggen aan dezelfde kant van de weg, waardoor u beter eerst helemaal door kunt rijden tot het einde van het park. Heeft u weinig tijd? Bezoek dan alleen het Bryce Amphitheater aan het begin van het park. Dit is meteen het mooiste gedeelte. 


4. Monument Valley in Arizona en Utah

Monument Valley is een episch woestijnlandschap dat bekendstaat om zijn iconische rode zandsteenformaties en torenhoge tafelbergen in een woestijnlandschap. Terwijl u tussen de zandduinen en rotsformaties dwaalt, voelt u zich net een ontdekkingsreiziger in een betoverend, tijdloos landschap. Geen wonder dat talloze westernfilms hier in Monument Valley zijn opgenomen. Dit gebied is met recht hét symbool van het Wilde Westen te noemen!

De Valley Drive is een ruim 27 kilometer lange, onverharde weg die door het park kronkelt. Onderweg komt u een overvloed aan oogverblindende bezienswaardigheden tegen. Naast de imposante rotsformaties biedt deze route ook zicht op prachtige zandbogen en fascinerende rotstekeningen.


5. Yosemite National Park in Californië

Yosemite National Park staat bekend om de spectaculaire schoonheid en adembenemende landschappen. Het park omvat ruim 3.000 vierkante kilometer aan ongerepte wildernis en is een ware must-see voor de avontuurlijk ingestelde mens.

In Yosemite heeft u de mogelijkheid om diverse hoogtepunten te bezoeken. Ontdek bijvoorbeeld El Capitan: dit immense granieten monoliet is een waar Mekka voor klimmers en trekt avonturiers aan uit alle uithoeken van de wereld. Bent u meer van de indrukwekkende waterpartijen? Ook die zijn in dit park te vinden. Met een hoogte van bijna 740 meter kunnen we de majestueuze Yosemite Falls rekenen tot de hoogste watervallen van Noord-Amerika.

Het park staat ook bekend om de indrukwekkende Sequoia-bossen, waarvan sommige meer dan 2.000 jaar oud zijn. Wandel door de bossen en langs de valleien, rivieren, meren en watervallen. Het gebied is trouwens niet voor niets populair onder wildspotters: het kan namelijk zomaar gebeuren dat u onderweg prairiehonden, poema’s of zelfs zwarte beren te zien krijgt! 


Reis met AmerikaPlus naar de mooiste plekken van Amerika 

Kunt u ook niet wachten om af te reizen naar het zuidwesten van Amerika en al deze mooie plekken zelf te verkennen? Bij AmerikaPlus boekt u heel eenvoudig uw reis naar dit gebied. Binnen de kortste keren bevindt u zich op deze geweldige locaties. Wilt u deze reis graag combineren met nog meer bezoekjes aan andere prachtige bestemmingen in de Verenigde Staten? Dat is bij ons ook zeker mogelijk! Bekijk snel het volledige aanbod van reizen naar West-Amerika.