Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formulier contact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

De 10 leukste bezienswaardigheden in New York

DATUM BLOGBERICHT: 12 SEPTEMBER 2023

Auteur: Christian Jabor


New York, The City That Never Sleeps, is een van de meest geliefde bestemmingen in Amerika. Hier ontdekt u hoge wolkenkrabbers, Broadway-voorstellingen, gele taxi’s, art-deco-architectuur en nog zoveel meer. Weten wat u tijdens uw bezoek aan de stad niet mag missen? Bekijk dan hieronder snel onze top 10 leukste bezienswaardigheden in New York!


1. Het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty)

Het Vrijheidsbeeld staat, hoe kan het ook anders, symbool voor de vrijheid. Frankrijk schonk dit standbeeld aan de Verenigde Staten ter ere van de 100ste verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid. In 1886 werd het standbeeld ingewijd. Het enorme standbeeld is gelegen in de New York Bay op een eiland en is ook vanaf de kant al goed te zien. Het is ook mogelijk om per boot het Vrijheidsbeeld te bereiken. Vanaf de kroon van het standbeeld is de skyline van Manhattan te bewonderen. Wie liever beneden bij het voetstuk blijft staan, heeft overigens ook prima uitzicht op de skyline.


2. Times Square en Broadway

Het bruisende Times Square is een wereldberoemd plein dat zich in het hart van Manhattan bevindt. De schitterende neonverlichting, levendige straatartiesten en vele winkels bieden volop entertainment. Op Times Square domineren felle kleuren en opvallende billboards de skyline. De heldere lichten en gigantische elektronische reclameschermen verlichten het plein dag en nacht, wat voor een onvergetelijk spektakel zorgt, zeker wanneer het donker wordt!

Het bekende Broadway is gelegen aan Times Square. Aan Broadway bevinden zich alle grote theaters van New York. Hier zijn elke avond meerdere indrukwekkende voorstellingen te zien. Tijdens de reis een voorstelling bijwonen is dan ook een absolute aanrader te noemen.


3. Central Park

Central Park, gelegen tussen de wolkenkrabbers van Manhattan, is een uitgestrekt stadspark met een oppervlakte van meer dan 340 hectare. Het park is prachtig groen en bevat diverse wandelpaden, meren, tuinen, speeltuinen en talloze attracties. Bezoek hier bijvoorbeeld het Bethesda Terrace, een architectonisch hoogstandje in neoclassicistische stijl. Deze plek biedt een schitterend uitzicht op The Lake. De charmante en sierlijke Bow Bridge biedt de mogelijkheid om The Lake over te steken. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de skyline van Manhattan. 

Vergeet ook zeker niet om Strawberry Fields, het eerbetoon aan John Lennon, te bezoeken. Strawberry Fields bestaat uit een rustige, cirkelvormige tuin met mooie bloemen, bomen en het bekende mozaïek van "Imagine", een van Lennons meest bekende nummers.

 

4. Empire State Building

Het Empire State Building, een iconisch meesterwerk van architectuur, is een van de meest herkenbare en geliefde gebouwen ter wereld. Het werd voltooid in 1931 en was destijds het hoogste gebouw ter wereld, namelijk 381 meter hoog! Het imposante gebouw is ontworpen in de art-decostijl, met een kenmerkende zandstenen gevel en een karakteristieke spits toelopende vorm. Een van de hoogtepunten is het observatiedek op de 86e verdieping dat bekendstaat als het "Empire State Building Observatory". Hier kunt u met een snelle lift naar boven worden gebracht om te genieten van een adembenemend uitzicht over de hele stad tot wel 80 kilometer ver. Zowel overdag als ‘s avonds is het ontzettend spectaculair.


5. Het Metropolitan Museum of Art (The Met)

Het Metropolitan Museum of Art (ook wel The Met genoemd) is een van de grootste en meest prestigieuze kunstmusea ter wereld. De uitgebreide collectie omvat kunstwerken en artefacten uit verschillende tijdperken en culturen, waaronder Egyptische mummies, Europese schilderijen, Aziatische kunst en Amerikaanse kunst. U kunt zich het beste ruim van tevoren verdiepen in de collectie; om alles te zien kunt u namelijk wel een hele dag nodig hebben! Sla ook zeker The Cloisters niet over. Deze vestiging van The Met bevindt zich op een heuvel en is volledig gericht op kunst en architectuur uit de Europese middeleeuwen.


6. Het Museum of Modern Art (MoMA)

Het Museum of Modern Art is een paradijs voor liefhebbers van de moderne kunst met meer dan 100.000 kunstwerken. Dit museum bevat een uitgebreide collectie werken van invloedrijke kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Andy Warhol, Claude Monet en Salvador Dalí. Het MoMA huisvest ook hedendaagse kunst en presenteert regelmatig tentoonstellingen met vernieuwende kunstvormen en werk van van aanstormend talent. Kortom: een bezoek aan het MoMa is het perfecte uitje voor kunstliefhebbers!


7. Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is een historische hangbrug over de over de East River en verbindt Manhattan met Brooklyn. Dagelijks steken ongeveer 150.000 mensen met de auto, fiets of te voet deze brug over. Bijkomend voordeel: de Brooklyn Bridge biedt een geweldig uitzicht op de skyline van Manhattan. Met helder weer is vanaf deze brug zelfs het Vrijheidsbeeld te ontwaren. 


8. National September 11 Memorial & Museum

Het aangrijpende National September 11 Memorial & Museum zijn gewijd aan de slachtoffers van de aanslagen die plaatsvonden op 11 september 2001. Twee indrukwekkende waterbakken bevinden zich op de plek van de voormalige Twin Towers en worden omringd door de in brons gegoten namen van de slachtoffers. 

Bij dit 9/11 memorial staat ook de Survivor Tree: de enige boom die na de aanslagen overeind is gebleven. Het boompje was zwaar beschadigd met afgebroken wortels en takken, maar werd zorgvuldig hersteld en vervolgens in 2010 teruggeplaatst bij het monument. Aan de hand van media, verhalen en een verzameling monumentale en authentieke artefacten wordt in dit museum het verhaal van deze noodlottige dag verteld.


9. The American Museum of Natural History

Dit wereldberoemde museum is gewijd aan de natuurlijke geschiedenis en heeft een verbluffende collectie. Zo ontdekt u hier skeletten van dinosaurussen, bijzondere edelstenen, diorama's van dieren en pakkende tentoonstellingen over de evolutie en het universum. Het American Museum of Natural History is niet alleen een populaire toeristische bestemming, maar dient ook als belangrijk centrum voor wetenschappelijk onderzoek en educatie. 


10. Fifth Avenue

Fifth Avenue is een iconische straat die dankzij de luxe winkels, historische bezienswaardigheden en de bruisende sfeer de nodige faam heeft verworven. Daar vindt u een overvloed aan chique boetieks en juweliers, zoals Tiffany & Co. (ook wel bekend als Tiffany's) en Cartier. Wie van architectuur houdt, kan er het Empire State Building en St. Patrick's Cathedral bezoeken. Deze wereldberoemde boulevard is de absolute must-visit-bestemming voor shopliefhebbers. In de historische gebouwen zijn verschillende winkels gevestigd, wat een fascinerend contrast biedt tussen het verleden en het heden.


Reis naar New York met AmerikaPlus

Kunt u ook niet wachten om af te reizen naar New York en al deze bijzondere bezienswaardigheden met eigen ogen te bekijken? Bij AmerikaPlus boekt u eenvoudig een reis naar New York. Wist u trouwens dat u deze trip ook kunt combineren met een reis naar de vele andere schitterende bestemmingen in de Verenigde Staten? Neem snel een kijkje bij onze reizen naar New York.