Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

LEES HIER ONZE NIEUWSBERICHTEN

 

Laatste Amerika nieuws voor onderweg!

Ga je binnenkort met de auto op pad door Amerika? En wil je weten of er belangrijke wegen zijn afgesloten door bijvoorbeeld bosbranden of aardverschuivingen? Wij hebben een speciale webpagina waarop u het laatste nieuws kunt lezen. Klik “HIER” voor onze “Laatste nieuws voor onderweg” pagina.

DATUM NIEUWSBERICHT: 21 MAART 2024

======================================== 

Voor welke Amerikaanse Nationale Parken moet je reserveren?

Voor een aantal Nationale Parken in Amerika moet je een toegangsbewijs hebben om toegang te krijgen. Heb je dus een autoreis geboekt, dan is het noodzakelijk om vooraf je toegangsbewijs te boeken. Klik HIER als je meer wilt weten voor welke parken dit geldt.

DATUM NIEUWSBERICHT: 17 DECEMBER 2023

======================================== 

Death Valley National Park open per 15 oktober a.s.

Vers van de pers! National Park Services, de beheerder van Death Valley National Park, heeft aangekondigd dat als alles meezit, weer vanaf 15 oktober 2023 dit prachtige natuurpark in west Amerika bezocht kan worden. Klik HIER voor meer informatie.

DATUM NIEUWSBERICHT: 06 OKTOBER 2023

======================================== 

AmerikaPLUS introduceert duurzame Amerikareizen

Vanaf medio oktober 2023 lanceert AmerikaPLUS diverse autoreizen door Amerika die aangepast zijn aan het rijden in een EV. Uniek in Nederland. Vier van onze Amerika-specialisten reizen deze maand nog af naar Amerika met deze nieuwe manier van rondreizen door Amerika zelf te onderzoeken en ervaren. Lees “HIER” voor het volledige persbericht over dit unieke project.

DATUM NIEUWSBERICHT: 09 AUGUSTUS 2023

======================================== 

Tioga pass gaat (eindelijk) weer open!

Goed nieuws! Vanaf zaterdag 22 juli 08.00 uur gaat de Tioga Pass weer open. Over de beroemde Tioga Road rijdt je grotendeels door het spectaculaire landschap van Yosemite National Park. Vanwege de enorme sneeuwval afgelopen winter zijn er nog steeds gedeeltes met 1 rijstrook beschikbaar, waardoor er wat vertraging kan worden opgelopen. Neem voldoende water mee en gooi je tank vol, want er is onderweg geen winkel of tankstation open.

Klik “HIER” voor onze “Laatste nieuws voor onderweg” pagina.

DATUM NIEUWSBERICHT: 20 JULI 2023

======================================== 

Avis autohuur huurcontract

Regelmatig krijgen wij van onze reizigers, na terugkomst van hun vakantie in Amerika, vragen over creditcardafschrijvingen van de autoverhuurmaatschappij Avis. Waar kunt u als autohuurder nu tegenaan lopen bij de autoverhuurmaatschappij?

Wij hebben dit voor u samengevat. Klik HIER voor de informatie link met belangrijke informatie waar u op dient te letten en tevens laten we hier enkele voorbeeld contracten zien.

DATUM NIEUWSBERICHT: 19 JUNI 2023

======================================== 

Vanaf 12 mei a.s. vervalt vaccinatieplicht Amerika

GOED NIEUWS! Per 12 mei 2023 vervallen alle COVID maatregelen voor Amerika. Dit betekent dat per 12 mei 2023 u geen vaccinatiebewijs meer hoeft te hebben om naar Amerika te reizen. Per 12 mei a.s. kan iedereen met een geldig paspoort en ESTA weer zonder restrictie naar Amerika reizen.

DATUM NIEUWSBERICHT: 02 MEI 2023

======================================== 

GEWELDIG NIEUWS!

Reizen naar de V.S. wordt een stuk gemakkelijker. Zojuist is bekend gemaakt dat vanaf zondag 12 juni a.s. de testverplichting is komen te vervallen.

Wat heb je nu nog nodig om Amerika binnen te komen?
1) Iedereen vanaf 18 jaar moet volledig gevaccineerd zijn (2 doses Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca; 1 dosis Janssen; of een combinatie van 2 goedgekeurde vaccins). Ook als je Corona hebt gehad, moet je volledig gevaccineerd zijn. Een booster is niet nodig. Kinderen t/m 17 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn.
2) Geldig paspoort
3) ESTA visum

DATUM NIEUWSBERICHT: 10 JUNI 2022

======================================== 

Schiphol drukte

Uiteraard is ons ook niets ontgaan over de huidige perikelen op Schiphol. Vanzelfsprekend houden wij samen met de ANVR de situatie nauwlettend in de gaten en zijn als brancheorganisatie ook gesprekspartner over deze problematiek.

Alle geboekte vluchten staan gepland om uitgevoerd te worden volgens schema. Mocht hier de komende tijd verandering in komen, dan zullen wij u uiteraard informeren. Het is niet zomaar mogelijk om geboekte vluchten om te boeken vanaf een andere luchthaven of op te stappen vanaf een andere luchthaven.

Bij uw reisbescheiden, welke u enkele weken voor vertrek ontvangt, zullen wij ook het laatste nieuws en advies delen over uw reis. Zeer vroegtijdig aanwezig zijn op Schiphol is helaas het dringende advies.

Verder willen we u als tip meegeven dat indien u reist met uitsluitend handbagage u de lange rijen bij de incheckbalies kunt omzeilen. U dient dan te zorgen dat u vooraf online bent ingecheckt via de website of App van de luchtvaartmaatschappij. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag u 1 handbagagestuk in de vorm van een trolley meenemen (maximale afmetingen bedragen meestal 55 x 35 x 25 cm inclusief handgrepen en wielen) plus 1 accessoire (zoals een kleine handtas, rugzakje of laptoptas) van maximaal 40 x 30 x 15 cm. Controleer de website van de luchtvaartmaatschappij voor de exacte gegevens voor toegestane handbagage.

DATUM NIEUWSBERICHT: 25 MEI 2022

======================================== 

Amerika staat nu op code GROEN, er is een run op vakanties voor 2022, maar wat als....?

Ondanks dat we weer vrij gereisd kan worden naar Amerika en de boekingen als een trein lopen, krijgen we ook vragen “wat als corona terugkeert” of “wat als er oorlog uitbreekt” of “als ik boek loop ik kans op prijsverhoging”? Speciaal hiervoor hanteren we op alle boekingen gemaakt vanaf 1 april 2022 de volgende speciale boekingsvoorwaarden:

Prijsgarantie:
U bent gegarandeerd dat de prijs van een geboekte reis niet wordt verhoogd. Ook niet als de brandstofprijzen stijgen.

Geldteruggarantie:
Verandert het reisadvies naar code oranje of rood, of wordt er een inreisverbod of quarantaineplicht ingesteld? U ontvangt de volledige reissom binnen 14 dagen terug. Geen vouchers maar cash.

Repatriëringsgarantie:
Bent u op reis en verandert het reisadvies naar code rood? U wordt door ons teruggehaald, zonder extra kosten!

KLIK HIER voor aanvullende informatie.

En wat gebeurt er als u kort voor vertrek middels een PCR-test of Antigeen-test positief test op corona? Dit is gedekt via de annuleringsverzekering welke wij aanbieden via de Europeesche Verzekeringen. Dus sluit bij boeking een annuleringsverzekering via ons af en u bent hiervoor gedekt. In dat geval ontvangt u namelijk de volledige reissom terug via de annuleringsverzekering.

Niet geheel onbelangrijk om te weten is aan welke voorwaarden u moet voldoen om toegang te krijgen tot Amerika;
• u moet volledig gevaccineerd zijn (Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Janssen)
• u moet een negatieve COVID-19 test kunnen laten zien

Het kan zijn dat deze regels medio 2022 verder versoepeld worden, maar houdt voor dit moment rekening mee dat u in elk geval gevaccineerd moet zijn.

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. Wél moeten ongevaccineerde kinderen van 2 jaar of ouder binnen 1 dag voor vertrek naar de Verenigde Staten een corona(snel)test af laten nemen. Daarmee verschilt de testverplichting van kinderen die wél gevaccineerd zijn: zij moeten binnen drie dagen voor vertrek een test laten doen.

Voor de meest recente informatie dient u zich te informeren via de website van de overheid;

DATUM NIEUWSBERICHT: 1 APRIL 2022

========================================
 

Wat gebeurt er als ik een reis boek en de reis kan niet doorgaan i.v.m. de situatie in Oekraïne?

Indien een geboekte reis niet meer kan worden uitgevoerd óf indien de overheid een negatief reisadvies geeft voor reizen naar Amerika (of naar welke bestemming de reis ook naar toe gaat), dan zullen wij als reisorganisatie uw geboekte reis moeten annuleren en krijgt u de keuze om óf de reis om te boeken naar een latere datum of een andere bestemming óf u kunt kiezen voor volledige teruggave van de reissom, waarbij dan de betaalde reissom binnen 14 dagen wordt gerestitueerd.

DATUM NIEUWSBERICHT: 8 MAART 2022

======================================== 

Lang genoeg gedroomd van Amerika, want we mogen nu officieel gaan!

Bijna 2 jaar lang heeft Amerika op code oranje gestaan. Enkele maanden geleden heeft Amerika de grenzen al geopend en vanaf vandaag, 16 februari 2022, heeft onze regering Amerika op code GROEN gezet. Amerika wordt weer als veilig beschouwd om naar toe te reizen. Ook heeft de regering aangegeven dat het aantal coronabesmettingen in een land vanaf heden niet meer leidend is bij het afgeven van reisadviezen. Er wordt bij het geven van reisadviezen voortaan alleen gekeken naar de veiligheids- en gezondheidsrisico’s.

Onze flexibele reis- en annuleringsvoorwaarden blijven nog even van kracht voor nieuwe boekingen gemaakt t/m 28 februari a.s. KLIK HIER voor aanvullende informatie.

En wat gebeurt er als u kort voor vertrek middels een PCR-test of Antigeen-test positief test? Dit is gedekt via de annuleringsverzekering welke wij aanbieden via de Europeesche Verzekeringen. Dus sluit bij boeking een annuleringsverzekering via ons af en u bent hiervoor gedekt. In dat geval ontvangt u namelijk de volledige reissom terug via de annuleringsverzekering.

Voor de meest recente informatie dient u zich te informeren via de website van de overheid;

DATUM NIEUWSBERICHT: 16 FEBRUARI 2022
======================================== 

DROMEN VAN AMERIKA. Het is eindelijk weer mogelijk om te gaan!

Sinds 8 november 2021 mogen we weer reizen naar Amerika. Onze eerste klanten zijn inmiddels al weer terug van hun prachtige reis. Ook is onze eigen Amerika inkoper weer terug uit Amerika. Lees hier zijn ervaringen.

Ondanks dat er volop geboekt wordt voor zomer 2022 merken we ook dat er mensen zijn die twijfelen en bang zijn voor het risico als de reis niet kan worden uitgevoerd. Graag willen we erop wijzen dat we ook nu nog flexibele reis- en annuleringsvoorwaarden hanteren voor nieuwe boekingen gemaakt tussen 1 januari en 31 januari 28 februari 2022. Profiteer dus nog van deze speciale voorwaarden. We zetten ze nog even op een rijtje;

Omboekgarantie:
Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken naar een andere reis in Amerika, Canada of Afrika

Uitstelgarantie:
Tot 60 dagen voor vertrek gratis de reis uitstellen naar een latere vertrekdatum

Geldteruggarantie:
Is er een inreisverbod of geldt er quarantaineplicht? U ontvangt de volledige reissom binnen 14 dagen terug.

Repatriëringsgarantie:
Bent u op reis en verandert het reisadvies naar code rood? U wordt door ons teruggehaald, zonder extra kosten!

KLIK HIER voor aanvullende informatie.

En wat gebeurt er als u kort voor vertrek middels een PCR-test of Antigeen-test positief test? Dit is gedekt via de annuleringsverzekering welke wij aanbieden via de Europeesche Verzekeringen. Dus sluit bij boeking een annuleringsverzekering via ons af en u bent hiervoor gedekt. In dat geval ontvangt u namelijk de volledige reissom terug via de annuleringsverzekering.

Niet geheel onbelangrijk om te weten is aan welke voorwaarden u moet voldoen om toegang te krijgen tot Amerika;
• u moet volledig gevaccineerd zijn (Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Janssen)
• u moet een negatieve COVID-19 test kunnen laten zien

Het kan zijn dat deze regels medio 2022 verder versoepeld worden, maar houdt voor dit moment rekening mee dat u in elk geval gevaccineerd moet zijn.

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. Wél moeten ongevaccineerde kinderen van 2 jaar of ouder binnen 1 dag voor vertrek naar de Verenigde Staten een corona(snel)test af laten nemen. Daarmee verschilt de testverplichting van kinderen die wél gevaccineerd zijn: zij moeten binnen drie dagen voor vertrek een test laten doen.

Voor de meest recente informatie dient u zich te informeren via de website van de overheid;

DATUM NIEUWSBERICHT: 1 JANUARI 2022 (gewijzigd per 1 FEBRUARI 2022)

========================================
 

AMERIKA OPENT DE GRENS PER 8 NOVEMBER A.S.

Eindelijk een datum en oh wat hebben we lang hierop gewacht! Maar nu is het zover en kunnen we weer naar Amerika. Wij staan in de startblokken, u ook?

De Amerikaanse president Biden heeft 25 oktober jl. officieel het decreet getekend om het inreisverbod per 8 november a.s. op te heffen voor volledig gevaccineerden.

Niet geheel onbelangrijk om te weten is aan welke voorwaarden u moet voldoen om toegang te krijgen tot Amerika;
• u moet volledig gevaccineerd zijn (Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Janssen)
• u moet een negatieve COVID-19-test kunnen laten zien

Het kan zijn dat deze regels medio 2022 verder versoepeld worden, maar houdt voor dit moment rekening mee dat u in elk geval gevaccineerd moet zijn.

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. Wél moeten ongevaccineerde kinderen van 2 jaar of ouder binnen 1 dag voor vertrek naar de Verenigde Staten een corona(snel)test af laten nemen. Daarmee verschilt de testverplichting van kinderen die wél gevaccineerd zijn: zij moeten binnen drie dagen voor vertrek een test laten doen.

Het meest belangrijke is dat we nu eindelijk een datum hebben en zeker zijn dat de grenzen weer openen voor toeristen uit de EU.

DATUM NIEUWSBERICHT: 25 OKTOBER 2021

======================================== 

Wanneer gaan nu de grenzen open met Amerika?

Dit is sinds maandag 20 september jl. de meest gestelde vraag bij ons. Helaas moeten we nog even het antwoord schuldig blijven. De woordvoerder van het Witte Huis heeft vorige maand gezegd dat de heropening van de grenzen van Amerika “Early november” gepland staat. Veel media hebben dit opgepakt als per “1 november”, maar helaas is dit niet zo. Dat de grenzen per november a.s. open gaan, is zo goed als zeker. Maar de exacte datum nog niet omdat er mogelijkerwijs onverwachte complicaties kunnen optreden. Dit is dan ook de meest waarschijnlijke reden dat Amerika nog wat speling in de datum wilt houden. Ook KLM heeft hierop geanticipeerd door het herstellen van de rechtstreekse vluchten naar Miami en Las Vegas te plannen op 7 december a.s. Als Amerika specialist houden wij u uiteraard op de hoogte en informeren u zodra we meer horen!

DATUM NIEUWSBERICHT: 8 OKTOBER 2021

========================================= 

AMERIKA OPENT GRENZEN PER NOVEMBER A.S.

Vandaag is het zover! Na meer dan 1½ jaar te hebben gewacht, kunnen we nu eindelijk het verlossende woord geven; DE GRENZEN GAAN OPEN!

De regering van president Joe Biden heeft bekend gemaakt dat per november de grenzen voor gevaccineerde EU burgers weer open gaan. De exacte details volgen spoedig.

DATUM NIEUWSBERICHT: 20 SEPTEMBER 2021

========================================= 

Vraag naar reizen overstijgt aanbod in 2022

U zult het wellicht al vernomen hebben in de media, maar binnenkort zal het weer mogelijk zijn om vrij te reizen en van vakanties te gaan genieten, wellicht met wat aanpassingen. Dit goede nieuws heeft een enorme vraag opgeleverd op met name de vakantiereizen in 2022 en deze stijgende vraag zien we wereldwijd toenemen. Neem daarbij in ogenschouw dat veel vakantiereizen al in 2020 én in 2021 zijn geannuleerd en omgeboekt zijn naar 2022. Deze trend zorgt ervoor dat met name de kleinschalige vakantieadressen al snel volgeboekt zijn. Maar ook bij de grotere resorts en hotels zien we dat deze niet aan de stijgende vraag kunnen voldoen en werken nu al met het principe, ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ en ‘vol is vol’.

Verder dient rekening gehouden te worden dat ditzelfde probleem geldt voor vliegreizen, met tot gevolg dat de verwachting is dat prijzen van vliegreizen snel (verder) zullen gaan stijgen.

Wij adviseren dus al onze (vaste) klanten die met vakantieplannen rondlopen voor 2022, boek nú! Wacht niet om nog later dit jaar pas te boeken; nu is er nog keuze in accommodaties en des te eerder u erbij bent, des te kleiner de kans dat u straks slechts kunt kiezen uit een beperkt aanbod.

DATUM NIEUWSBERICHT: 11 JUNI 2021

======================================== 

Beste reisorganisatie 2019 categorie "individuele rondreizen"

Dit jaar hebben wij de ReisOrakel jaarprijs 2019 in ontvangst mogen nemen in de categorie Individuele Rondreizen. Deze jaarprijs is uitgereikt aan organisaties die over heel 2019 de beste beoordelingen hebben ontvangen van reizigers.

De ReisOrakel jaarprijzen worden ieder jaar uitgereikt in verschillende categorieën en zijn gebaseerd op de objectieve ervaringen van meer dan 2500 vakantiegangers. De ReisOrakel jaarprijs is een van de weinige prijzen die worden uitgedeeld op basis van de kwaliteit die vakantiegangers daadwerkelijk hebben ervaren.

Uiteraard is het ons vak en ons doel om u optimaal van uw reis te laten genieten. Maar deze bevestiging dat we dit volgens reizend Nederland ook als beste doen, maakt ons trots en dankbaar.

DATUM NIEUWSBERICHT: 17 JANUARI 2020

========================================