Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Pretoria

Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika (de wetgevende hoofdstad is Kaapstad en de gerechtelijke Bloemfontein). De stad ligt in de provincie Gauteng en heeft ongeveer 600.000 inwoners.
Pretoria ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Johannesburg. De stad ligt in een warme, beschutte en vruchtbare vallei omgeven door heuvels. Pretoria maakt bestuurlijk deel uit van de gemeente Tshwane, die veel groter is dan Pretoria en bijna 2 miljoen inwoners telt. De vroegere afzonderlijke gemeenten binnen het gebied, waaronder de gemeente Pretoria, zijn opgeheven.
Ruim driekwart van de Pretoriase bevolking is blank. Er is een relatief kleine zwarte minderheid. Ongeveer 60% spreekt thuis Afrikaans, zo'n 20% spreekt Engels. Noordelijk Sotho en Tswana zijn minderheidstalen.

Pretoria heeft een aantal universiteiten, waaronder de tweetalig Afrikaans-Engelse Universiteit van Pretoria en de Universiteit van Zuid-Afrika, een onderwijsinstelling voor afstandsonderwijs. Dankzij de vele studenten heeft Pretoria een bruisend uitgaansleven en kun je op verschillende plekken genieten van goede jazzvoorstellingen.