Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 1)
Contact formuliercontact
0543 - 745374 (optie 1)
amerikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 1)

Maak een roadtrip over Route 66

DATUM BLOGBERICHT: 12 SEPTEMBER 2023

Auteur: Christian Jabor


Een heuse roadtrip maken over Route 66: een van de bekendste en meest historische autoroutes van de Verenigde Staten. Wie wil dat nou niet? Deze beroemde weg begint in Chicago en eindigt ongeveer 4000 kilometer verderop bij het strand van Santa Monica in Los Angeles. Ondanks de sluiting van Route 66 als een officiële snelweg, heeft het een blijvende indruk achtergelaten. Vandaag de dag is Route 66 het iconische symbool van het Amerikaanse wegennet en kan de historische route nog altijd worden herbeleefd. 

Wie de volledige Route 66 met de auto aflegt, doorkruist maar liefst 8 verschillende Amerikaanse staten. Dit is de perfecte manier om het échte Amerika te leren kennen. Wat welke bezienswaardigheden onderweg tijdens deze roadtrip allemaal te ontdekken zijn? Dat hebben wij voor u uitgezocht. Hieronder vindt u de absolute top 10 bezienswaardigheden gelegen aan de Route 66, in de juiste volgorde natuurlijk! 


1. Chicago

Tijdens uw roadtrip over Route 66 passeert u allerlei indrukwekkende Amerikaanse steden. De roadtrip begint in Chicago, waar bijzondere bezienswaardigheden liggen, zoals de Navy Pier aan Lake Michigan, Willis Tower of het beeld Cloud Gate. Deze stad biedt met haar rijke mix van wolkenkrabbers, musea, theaters, parken eindeloze mogelijkheden voor verkenning en vermaak.


2. Meramec Caverns

Meramec Caverns in Missouri is een uitgestrekt grottenstelsel en een schitterend natuurwonder om te verkennen. Een rondleiding langs de fascinerende stalactieten en stalagmieten in ondergrondse kamers en grotten is zeker de moeite waard. Tijdens deze avontuurlijke ervaring worden de mysteries van de ondergrondse wereld onthuld. Kortom: een perfecte tussenstop tijdens een roadtrip via de Route 66.


3. The Blue Whale

Op de route komt u ook in de buurt van Catoosa, een stad die in de staat Oklahoma ligt. Hier is een echte curiositeit te ontdekken: een gigantisch blauw walvisbeeld dat ooit een privézwembad was. Tegenwoordig worden hier vele foto’s gemaakt en is het een perfect rustpunt tijdens de trip.


4. Cadillac Ranch

In Amarillo in de staat Texas vindt u bij afslag 62 tien oude Cadillacs die met hun neus in de grond steken. Deze ingegraven en met graffiti bespoten auto's vormen een merkwaardig tafereel. Wie zelf een paar spuitbussen meeneemt, mag de Cadillacs ook zelf van een likje verf voorzien. Dit continu veranderende, kleurrijke kunstwerk verdient zeker de aandacht!


5. Midpoint Café

Exact in het midden van Route 66 vindt u, zoals de naam al aangeeft, het Midpoint Café. In dit café geniet u van de echte ouderwetse Amerikaanse sfeer en inrichting. Verder vindt u hier allerlei Route 66-memorabilia en zelfs een jukebox. Onderweg trek gekregen? Dat komt goed uit. Op het menu van het Midpoint Café prijken de grootste hamburgers, lekkerste taartjes en de échte American pancakes.


6. Petrified Forest National Park 

Petrified Forest National Park staat bekend om zijn versteende boomstammen, versteend hout en unieke geologische formaties. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting die honderden miljoenen jaren geleden plaats moet hebben gevonden. Deze gebeurtenis moet deze werkelijk stokoude bomen met vele lagen as hebben bedekt. U kunt hier wandelen tussen de versteende bomen en het schilderachtige landschap verkennen. 


7. Grand Canyon

Hoewel deze befaamde plek niet direct aan Route 66 is gelegen, vinden wij een uitstapje naar de Grand Canyon tijdens de roadtrip een absolute aanrader. Met de diepe kloven en adembenemende uitzichten behoort de Grand Canyon tot een van de meest indrukwekkende natuurlijke wonderen ter wereld. Wandelpaden en uitkijkpunten bieden de kans om een onvergetelijke ervaring op te doen. Aanschouw hier met eigen ogen hoe de enorme kloof door de ruige Coloradorivier is doorkliefd. 


8. Seligman

Het charmante Seligman is doordrenkt van nostalgische sfeer. Met kleurrijke gevels en neonborden uit de jaren 50 en 60 herinnert dit stadje in Arizona aan de gloriedagen van de Route 66. Bezoekers kunnen genieten van iconische bezienswaardigheden zoals Angel & Vilma's Original Route 66 Gift Shop en het Seligman's Historic Route 66 Museum, waar de rijke geschiedenis van de route tot leven komt. Dit levende eerbetoon aan het Amerikaanse wegennet en de absolute retro-charme maakt van Seligman een onmisbare stop.


9. Calico Ghost Town

Langs Route 66 liggen vele verlaten stadjes. Calico, in het zuiden van Californië, was een oud mijnstadje. Toen de zilvermarkt instortte, verlieten de bewoners massaal dit gebied. Tegenwoordig kunt u hier een rondleiding krijgen door de mijnen, de gerestaureerde huizen bewonderen en van de authentieke sfeer genieten. Wie behoefte heeft om even uit te rusten, kan terecht bij een van de restaurantjes.


10. Los Angeles en Santa Monica Pier

Het iconische eindpunt van Route 66 is de Santa Monica Pier in Los Angeles. Deze levendige pier bevat attracties, eetkraampjes, winkels en een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. Het is een geweldige plek om te ontspannen en de sfeer van het Californische strandleven te proeven. Uiteraard is het ook leuk om vanaf hier naar Venice Beach te wandelen. Zin om de rest van Los Angeles te ontdekken? Sla dan zeker de Hollywood Walk of Fame niet over. Ook altijd spannend: sterren spotten in Beverly Hills.


Ontdek alle bezienswaardigheden van Route 66 met AmerikaPlus

Wilt u tijdens een rondreis in Amerika de Route 66 van begin tot eind met de auto afleggen? Dat kan eenvoudig als u een reis boekt bij AmerikaPlus. Uiteraard is het bij ons ook mogelijk om slechts een gedeelte van deze historische weg af te leggen, zodat u ook op die manier even kunt proeven van het échte Amerika. Neem daarom snel een kijkje bij onze rondreizen naar Route 66.